Norske bibliotekblogger

Verktøy for markedsføring, nettsted og kommunikasjon med brukerene

Bruk av bilder på bloggen

Posted by vkp2 den 27 november, 2008

copyrightBlogger, på lik linje med vanlig Internett, er visuelt i sin form. Det anbefales derfor å alltid legge til i ett bilde i alle innlegg. Bildet må selvfølgelig gi en egen verdi og illustrere teksten. Det kan også bidra til å bryte opp en litt lengre tekst (men nå skal jo blogginnlegg være korte i sin form uansett…).

Man skal ikke legge inn ett bilde bare for at det skal være ett bilde der.

De fleste bruker vel Google Bildesøk og bare forsyner seg. Men bilder og fotografier har også opphavsrett og er beskyttet av åndsverklov etc. Opphavsrettfrie bilder kan finnes hos MorgueFile, og på Wikipedia. Disse skal det være trygt å benytte.

Mange har hevdet at man kan benytte «Fair Use»-prinsippet på bilder og fotografier også. Da blir det å benytte miniatyrer av bildene ‘lovlig’, på samme måte som med sitatretten fra trykte verker. Jeg kjenner ikke tilstrekkelig nok til dette til å kunne uttale meg med skråsikkerhet og tar gjerne imot kommentarer på dette området. I Sarpsborg bibliotek har vi bestemt oss for å ligge unna bilder fra profesjonelle fotografer, aviser etc., selv i miniatyr-utgaver.

Vegard Krog Petersen, Sarpsborg bibliotek

Én kommentar til “Bruk av bilder på bloggen”

  1. […] by vkp2 den 6 februar, 2009 Skrev litt om dette temaet i november i fjor; men etter artikkelen på journalisten.no om at “Bloggere forsyner seg med bilder“, er […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: