Norske bibliotekblogger

Verktøy for markedsføring, nettsted og kommunikasjon med brukerene

Blogg & RSS: hånd i hånd

Posted by vkp2 den 14 januar, 2009

128px-feed-iconsvgEn blogg som ikke tilbyr en RSS-strøm, er ikke en blogg. Det står ikke i Wikipedias definisjon, men må nok sies å være en de facto sannhet.

Dagens «unge i hodet» har sluttet å surfe og å oppsøke nettsteder. De forventer, og krever, at informasjonen de synes er viktig automatisk tilsendt til seg. Det er her RSS kommer inn: en automatisk abonnering på nyheter.

Ditt bibliotek har opprettet en blogg og markedsført den. Fine greier. Men du må også lære opp de som ikke er tilstrekkelig «unge i hodet» ennå til å abonnere på nyhetene dine. Så en av de aller, aller første blogginnleggene dine bør være en liten introduksjon til RSS og hvilke muligheter man har til å abonnere.

Du bør nevne de ulike måtene og/eller lenke til andres beskrivelser. RSS kan man f.eks. lese i egne program, i nyere e-post-program, i nettleseren, eller i online-programmer som f.eks. Google Reader eller Bloglines.

Medisinsk Bibliotek ved UBIT gjorde det helt riktig. Det aller, aller første innlegget 29. januar 2008 kan stå som ett skoleeksempel på hvordan det skal gjøres.

Vegard Krog Petersen, Sarpsborg bibliotek

Én kommentar til “Blogg & RSS: hånd i hånd”

  1. Bra at du setter fokus på RSS. Det er sikkert flere av leserne som ikke vet hva RSS er. Min erfaring er at folk flest ikke vet hva det er. Jeg prøver selv fra tid til annen å skrive om RSS på bloggen min, men problemet er at de fleste som følger med i bloggosfæren også har forstått RSS. Jeg tenker litt slik at for å forstå Web 2.0, er RSS og blogging kanskje de to enkleste tingene en kan starte med.

    Ellers kan RSS brukes til mye, og det er også interessant å kjenne til hvordan RSS ser ut «bak kulissene». Jeg har skrevet litt om dette (en veileder om RSS) på http://www.aitel.hist.no/~svendah/veiledere/rss.php i fall det har interesse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: