Norske bibliotekblogger

Verktøy for markedsføring, nettsted og kommunikasjon med brukerene

Sosiale medier i departementene

Posted by vkp2 den 9 juli, 2010

3. juni 2010: En arbeidsgruppe bestående av fem mastergradsstudenter fra Universitetet i Oslo har utarbeidet en rapport om departementenes bruk av sosiale medier, med vekt på mulighetene fremover. Det er etter gruppens mening «mye uutnyttet potensial i bruken av sosiale medier for departementene».

Anbefalingene fra gruppen har kjente toner for de som har lest denne bloggen tidligere og det meste kan overføres direkte til bibliotek:

  • Bruk sosiale medier tema-/prosjektbasert – Å ha konkrete og avgrensede tema som også kan være tidsbegrenset er en god måte å bruke sosiale medier på.
  • Ha en klar strategi – Man bør vite hva man ønsker å oppnå og hvem man ønsker å nå – blind bruk av sosiale medier er lite treffsikkert og effektivt.
  • Velg medium med omhu – Ikke alle sosiale medier er like. Ulike medier egner seg til ulik bruk, og krever ulik grad av ressurser og forpliktelse.
  • Sørg for at nok ressurser er satt av til å gjennomføre med stil – Dersom det skorter på ressurser, kunnskap eller fullmakt til å svare raskt og tilfredsstillende kan tillitten skades.
  • Tenk aktivt dialog! – Dersom man ønsker dialog og tilbakemelding, legg til rette for dette, det skjer ikke av seg selv

I tillegg ber de om at det utredes en del juridiske problemstillinger (journalføring og  offentlighetsloven), hvordan Redaktørplakaten skal leve side ved side med brukerskapt innhold og hvordan ansatte skal opptre på sosiale medier.

Her kommer det mest matnyttige (s. 71-72):

  • Twitter til newsfeed og spredning av informasjon
  • Facebook til kundeservice
  • Blogg til dialog/debatt

Les hele rapporten (PDF) på Fornyings-, Administrasjons- og Kirkedepartementets nettsted

Vegard Krog Petersen, Sarpsborg bibliotek

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: