Norske bibliotekblogger

Verktøy for markedsføring, nettsted og kommunikasjon med brukerene

So Long, and Thanks for All the Fish

Posted by vkp2 den 11 august, 2011

Ildsjelen orker ikke mer. Takk til de som har skrevet innlegg og kommentarer.  Det ble dessverre ingen «dugnadsblogg» slik han hadde håpet på. Ett spørsmål på Twitter om det hadde noe for seg å fortsette bloggen ble møtt med en mur av taushet.

I tillegg benytter mange bloggen (spesielt WordPress) som publiseringsverktøy for hjemmesider. I mange tilfeller er det vanskelig å trekke noen grenseoppgang mellom blogg og hjemmeside. Mange bibliotek har flyttet formidlingen / annonseringen sin til Facebook.

Det er bare å håpe at noen har hatt nytte av bloggen i de nesten tre årene den har eksistert. Elvis has left the building.

Mvh Vegard Krog Petersen, Sarpsborg bibliotek

5 kommentar til “So Long, and Thanks for All the Fish”

 1. Synne said

  Enig i at det er vanskelig å trekke grenselinjer mellom blogger og «rene hjemmesider»!
  3 vise kvinner er en flott bibliotekblogg som holder på det litt uformelle og samtidig gir informasjon.
  Takk for fisken! Blir bloggen altså lagt ned?

 2. Takk for et godt arbeid Vegard! Behovet for denne typer blogger er der, men de er ikke så viktige at folk skal brenne seg ut på å drifte. Bra jobba! Denne bloggen har bidratt til kvalitetstenkning i bibliotekbloggsammenheng. Så jeg håper du takker av med vissheten om at du har gjort en forskjell. Lykke til videre, og jeg håper vi hører fra deg og Sarp igjen med like spenstige tiltak.

 3. vkp2 said

  Takk for tilbakemeldingen, Thomas! 🙂 Innlegget skrev jeg når var «i kjelleren» – for å si det sånn. Det kan hende at jeg vil revurdere og prøve litt til. Vi får se hvor haren hopper…

  Må bare beklage at det ble litt «drama queen»…
  http://www.urbandictionary.com/define.php?term=drama%20queen

 4. Skjønner deg godt Vegard. Har vært nede i den kjelleren noen ganger selv. Det er godt å blåse litt ut og ikke minst få tilbakemelding på at folk faktisk setter pris på det du gjør, for mesteparten av bloggingen blir jo som å rope ut i det store tomme intet:-) Har ingen problemer med at du vil prøve nye ting. Slik er bloggingens natur. Inntil videre kan du jo la bloggen ligge, den er fortsatt en god ressurs for de som er interessert, og så kan du gå videre eller komme tilbake når du har fått litt tid til å tenke deg om. Uansett har du gjort en god jobb og den er satt pris på av veldig mange:-)

 5. Hei Vegard:

  Jeg synes du har gjort en enestående jobb både med å kartlegge og å oppmuntre bloggmiljøet i bibliotek-Norge.

  Blogging kan oppleves som rop i ørkenen, slik Thomas skriver. Hvor mange som faktisk leser, framgår av trafikkloggen. En vanlig erfaring er at bare en av femti eller hundre lesere («lurkers») gir lyd fra seg. Ellers synes jeg det er svært positivt at Bok og bibliotek varsler om alle dine bloggposter.

  Jeg håper du fortsetter i en eller annen form …
  Que sera, sera.

  Hilsen Plinius

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: