Norske bibliotekblogger

Verktøy for markedsføring, nettsted og kommunikasjon med brukerene

BS Weblån, e-bøker og 3 års lisens

Posted by vkp2 den 14 oktober, 2011

Innlegg på e-postlista ‘biblioteknorge’:

Synes det har vært overraskende lite tilbakemeldinger på lista om den foreslåtte modellen med BS WebLån hvor bibliotekene kun kan lease e-bøkene i tre år. NBFs hovedstyre har sitt neste møte onsdag 19. oktober. Utfordrer de til å komme med en uttalelse om denne foreslåtte ordningen.

Kanskje man skulle starte en kampanje for å boikotte BS Weblån fra dag 1? Ellers så blir dette ”smuglet” inn og som Thomas Gramstad sier: ”Hva skjer med biblioteket, dets rolle og stilling i samfunnet, når/hvis biblioteket ikke lenger eier og kontrollerer sin samling?”

Jeg synes «prisen» (lisenser) å betale for e-bøker i bibliotekene er for høy…

Reklame

Én kommentar til “BS Weblån, e-bøker og 3 års lisens”

  1. Dette er et prøveprosjekt. Gyldendal har hørt reaksjonene på epostlista og er villig til å diskutere. MEN vi må få erfaringer, reelle erfaringer av praktisk bruk, før vi kan slå i bordet og vise effektene og manglene ved det opplegget man har lagt opp til nå.
    Vi har holdt på i ti år med å få norske forlag med på at det skal være mulig å formidle ebøker gjennom folkebibliotekene. En boikott nå ville være temmelig ødeleggene for i det hele tatt å prøve ut hvordan det blir.

    Thomas Gramstad har et godt poeng, men han har ikke skissert noen løsning som det er sannsynlig at forlag og forfattere vil gå med på. Inntil det skjer er vi enten uten ebøker som en del av bibliotekenes tilbud, eller med et begrenset tilbud det er mulig å utvikle.

    Prisen er ublu, og det tror jeg det blir mulig å gjøre noe med på sikt. I første omgang må vi få erfaringer. Så kan vi gå til forlagene og snakke praksis, økonomi og sikkerhet.

    Diskusjonen idag er full av spekulasjoner og efaringer fra andre land, men uten praktiske og målbare størrelser. Jeg tror ikke vi kommer videre før vi har noe mer konkret å legge til diskusjonen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: