Norske bibliotekblogger

Verktøy for markedsføring, nettsted og kommunikasjon med brukerene

Om

[Denne bloggen ble nedlagt 10. mars 2012]

aboutEr du nysgjerrig på nett 2.0 og bibliotek 2.0? Ønsker du en «myk» start? Ønsker du en bedre kanal for markedsføring av bibliotekets tilbud og større interaktivitet med brukerene? Da kan blogging være det rette for deg og ditt bibliotek! Men hvor starter jeg? Er det ingen hjelp å få?

Det er utgangspunktet for denne bloggen. Det skal ikke være nødvendig for alle å oppfinne hjulet på nytt hver gang. «Norske bibliotekblogger» er forhåpentligvis med på å forhindre det.

Siden med ‘Førstehjelp‘ er startsiden og ‘kokeboken‘. Deretter kan du studere forslagene til retningslinjer, markedsføring og andres bruksanvisninger. Se hvem som blogger og hvilke verktøy de benytter.

Målet er at dette skal bli en dugnadsblogg hvor bibliotekbloggerne deltar med sine egne erfaringer, tips og triks. Kontakt undertegnede for å få tilgang til å skrive på bloggen. Jo fler, jo bedre…

*Metablogg? Kan defineres som en blogg om andre blogger og hvordan det blogges. Metablogging har blitt kraftig kritisert for å kritisere andre igjen… Men kan det være noe galt med å dele erfaringer med bloggeverktøy? Folk kan fremme meninger om verktøyet de benytter, gi tips, komme med anbefalinger, spørsmål, eller forslag til forbedringer. For mange er det nyttig å lese andres erfaringer både med verktøyene, prosessene og rammeverket rundt sin bibliotekblogg.

Initiativtaker: Vegard Krog Petersen, Sarpsborg bibliotek

Liste over bidragsytere:

 • Ledig plass for deg… 🙂
 • Ledig plass for deg… 🙂
 • Ledig plass for deg… 🙂
 • Ledig plass for deg… 🙂
 • Ledig plass for deg… 🙂

pliniusBloggansvarlig vil takke Tord Høivik («Plinius») for hans utrettelige arbeid med ‘Norske biblogger – «feltets selvutnevnte nasjonalblogografi»; uten denne kunne ikke denne bloggen ha blitt opprettet.

Reklame

2 kommentar til “Om”

 1. Synne said

  Har lagd en oversikt over barnebok-blogger, med god hjelp fra lista over bibliotekblogger:)

 2. Synne said

  Glemte lenka: http://synne77.blogspot.com/p/barnebokblogger.html

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: