Norske bibliotekblogger

Verktøy for markedsføring, nettsted og kommunikasjon med brukerene

Retningslinjer

Retningslinjer

[Denne bloggen ble nedlagt 10. mars 2012]

Retningslinjer? Hvorfor det? Er det ikke bare å starte opp og hive seg ut i denne spennende og nyttige verdenen?

Vel, jo, tja. Men det er noen argumenter for å tenke litt igjennom dette på forhånd:

  • For at bloggen skal bli en integrert del av bibliotekets virksomhet.
  • Forhindre at tjenesten nedlegges hvis ildsjelen(e) forsvinner.
  • Bakgrunn for å kunne nekte useriøse kommentarer fra brukerene.
  • Spesifisere formål, integrere med kommunens/etatens formål, og grafisk design

Nedenfor er en mal for Retningslinjer. Den er basert på Sarpsborg biblioteks retningslinjer som igjen bygger på ‘Draft Blog Guidelines’ av Karen G. Schneider og Thomas Breviks norske oversettelse.

[Bibliotekets navn] – Retningslinjer for blogging
————————————————————————————————————

Formål

[Bibliotekets navn] stiller en blogg til disposisjon for alle ansatte i biblioteket for å understøtte § 1.1 i Bibliotekloven: “… å fremme opplysning, utdanning og annen kulturell virksomhet” og “virksomheten skal være utadrettet, og tilbudene skal gjøres kjent.” I tillegg skal bloggen støtte opp under kommunens visjon om at “[relatere til kommunens visjon om den kan kobles til bibliotekets virksomhet]”. Kommunikasjon og tilbakemeldinger fra brukerene er et viktig aspekt og ønske.

Bloggansvarlig

Pr. dagens dato er [Navn] ansvarlig for den tekniske administrasjonen av bloggen. Kun bloggansvarlig har tilgang til å endre på design og layout. Grafisk utseende, lenker og statisk innhold på sider (’pages’) bestemmes i samarbeid mellom [biblioteksjef, basis-teamet, og bloggansvarlig]. Tekniske spørsmål og utfordringer skal sendes til bloggansvarlige. Lokal sikkerhetskopi av poster foretas hver uke, og sjekk av lenker på bloggen en gang pr. måned.

Vert

Bloggen er plassert på [URL-adresse]. [Bibliotekets navn] benytter ‘[navn på bloggverktøy]‘ som er en [gratis] blogg-tjeneste. Design av bloggen skal i størst mulig grad følge kommunens og [evt. underetat] profil/logo/farger; så fremt dette lar seg gjøre.

Bloggoppgaver

Alle ansatte oppfordres til å blogge minst en gang hver seg pr. måned. På den måten vil bloggen sikres jevnlig oppdatering av nyheter. Man bør skrive under med fullt navn

Akseptabel bruk

Det forventes at bloggpostene vil være profesjonelle og i utgangspunktet gi et positivt bilde av kommunen og biblioteket. Bloggere er sterkt oppfordret til å sjekke fakta, sitere kilder, vise et balansert bilde av meninger, innrømme og rette feil, og sjekke staving og gramatikk før publisering.

Kommentarer

Kommentarer, reaksjoner og meninger fra brukerene er ønskelig og er åpne for alle, men kan bli moderert av biblioteket / bloggansvarlig. [Bibliotekets navn] forbeholder seg retten til å ikke publisere kommentarer eller å fjerne kommentarer dersom disse er ’spam’, personangrep eller kommentarer utenfor tema. Kommentarer sjekkes daglig og det skal gis tilbakemelding på hvorfor en kommentarer er blitt avslått.

————————————————————————————————————————————

rtf-icon Denne teksten som RTF-fil (tekstformat)

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: